Een compleet onderzoek van het paard

Health scan

Wanneer je paard iets mankeert of niet lekker in zijn vel zit, kijken we meestal naar de fysieke symptomen die we kunnen waarnemen. Is er een beperking in de beweging? Eet het paard niet goed? Of heeft het een verhoogde ademhaling of hartslag? Natuurlijk is dat een eerste stap, maar het lichaam bestaat uit veel meer dan dat.

Wetenschappelijk onderzoek

Vanuit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het zelfregulerend en -sturend mechanisme van het lichaam een grote invloed heeft op de fysieke gezondheid. Een belangrijk onderdeel hiervan is het bio-energetische level van alle lichaamscellen. 

Het lichaam is namelijk compleet gebouwd op cellen. Huidcellen, levercellen, botcellen en noem het maar op. Goed georganiseerde informatie en energie in het lichaam staat gelijk aan een optimale gezondheid. 

Verschillende frequenties 

In elk van deze cellen beweegt energie die door het hele lichaam op verschillende frequenties wordt doorgegeven. Zo werken de botcellen op een andere frequentie dan huidcellen. 

Vergelijk het met de frequenties van de verschillende zenders op de radio. Q-Music vind je op een andere frequentie dan 100%NL en als je hem net niet helemaal goed zet dan ontvang je ruis. Iets wat ook in het lichaam gebeurt bij een blokkade in het energetische systeem.
Blokkades in de energiestromen kunnen processen in het lichaam behoorlijk verstoren wat zich kan uiten in verschillende klachten.

De NES Health scan

De NES Healthscan scant binnen twintig seconden het hele lichaam en speurt het zwaktes en blokkades in deze energiestromen op. De huid is een ongelofelijke indicator voor de processen die in het lichaam werken vanwege de magnetische energie die het uitstraalt. 

Overal waar een blokkade is in de energiestroom of een ander probleem wordt de huid magnetischer of plakkeriger wat wordt gedetecteerd door de scan. Dit geeft exact aan welke punten in het lichaam aandacht nodig hebben.

Overzichtelijke uitslag 

Niks geen resultaten waar jij als paardeneigenaar niks van snapt, want de scan wordt overzichtelijk weergegeven in het bijbehorende ProVision programma. Daarnaast nemen we je vanaf het begin tot het einde mee in de reis van wat we doen, wat er gebeurt en waarom. 

De uitslag begint met een totaalplaatje van het paard met highlights op de aandachtspunten. Verder kan je op de volgende tabbladen deze analyses uitlezen:

  • Metabolisme
  • Tekorten aan voedingsstoffen
  • Mentale staat
  • Energieblokkades en -verzwakkingen
  • Aanbeveling voor het soort therapie

Natuurlijk willen we het probleem bij de bron aanpakken. Hoewel het uitlezen van het lichaam daarbij enorm belangrijk is, zijn we er met deze scan nog niet. De vervolgstap hierop is een behandeling om het lichaam weer in balans te brengen.